KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wydarzenia

14.10. Dzień Edukacji Narodowej

Gratulujemy Pani dyrektor Małgorzacie Cylke, która otrzymała nagrodę Prezydenta Miasta Łodzi za szczególne osiągnięcia na rzecz rozwoju łódzkiej oświaty. Pracownikom szkoły, którzy otrzymali nagrodę Dyrektora Szkoły. Orderu Uśmiechu, który od uczniów otrzymał pan Sebastian Dominiak.

Ślubowanie Klas pierwszych - 14 października 2020r.

Zgodnie z tradycją naszej szkoły, w Dniu Edukacji Narodowej odbyło się ślubowanie uczniów klas pierwszych. Uroczystość ta odbyła się dla każdego z Oddziałów w warunkach klasowych w reżimie sanitarnym. Pierwszoklasiści wspaniale zaprezentowali przygotowany program: wiersze i piosenki.

80 rocznica śmierci mjr. H. Dobrzańskiego "Hubala"

2 października br. delegacja uczniów naszej szkoły reprezentowana przez przedstawicieli z klas 4 a i 5 a, wzięła udział w uroczystości upamiętnienia mjr Henryka Dobrzańskiego ps. Hubal w 80 rocznicę śmierci oraz upamiętnienia jego żołnierzy poprzez nadanie nazwy HUBALCZYK dla pociągu POLREGIO kursującego na trasie Łódź

Sprzątanie Świata 2020

17 września klasy młodsze spotkały się na apelu ekologicznym na boisku szkolnym i wyruszyły z plakatami na spacer uliczkami naszego osiedla. Hasło przewodnim tegorocznej akcji to : Plastik? Rezygnuję - Redukuję – Segreguję

Sztafetowe biegi przełajowe

W dniu. 23.09.2020 odbyły się na terenie naszej szkoły sztafetowe biegi przełajowe. W zawodach szkolnych wzięli udział uczniowie (chłopcy i dziewczęta) kl. IV-VI. Naszą szkołę reprezentowali: Filip Jóźwiak, Filip Orzechowski, Krzysztof Leśniak, Eryk Puta, Mateusz Borowski, Sebastian Borzycki, Kuba Werbiński,

Wydarzenia i uroczystości w życiu szkoły w roku szkolnym 2020/2021

zastrzega się zmiany w organizacji uroczystości i wydarzeń w związku z obecną sytuacją epidemiczną.

 Nazwa wydarzenia/uroczystości

Termin

Rozpoczęcie roku szkolnego 2020/2021 - zajęcia wychowawczo-organizacyjne

1 września 2020 r.

Tydzień szkoły - dwudziestolecie szkoły obchody oddziałowe – historia powstania szkoły.

19-23 września 2020 r.

Wybory opiekuna SU kl. IV - VIII

7- 11 września 2020 r.

Sprzątanie świata.

18 września 2020 r.

Wybory do SU

29-30 września 2020 r.

Wybór Rady Szkolnego Koła Wolontariatu

30 września 2020 r.

Pasowanie na czytelnika w kl. II

11 września 2020 r.

Ślubowanie uczniów klas pierwszych.
Spotkanie wszystkich pracowników szkoły oraz przedstawicieli uczniów klas II etapu – sala gimnastyczna.
Wychowawcy kl. II –VIII spotkanie z uczniami w salach, prelekcja na temat ustanowienia DEN.

14 października 2020 r.

Głosowanie w Budżecie Obywatelskim – aktywizacja uczniów, rodziców w projekty szkolne.

6- 30 listopada 2020 r.

11 listopada Narodowe Święto Niepodległości:
Wernisaż prac dzieci klas I-III
Plakat klasy IV-VIII

9-13 listopada 2020 r.

Światowy Tydzień Przedsiębiorczości

16-20 listopada 2020 r.

Obchody Międzynarodowego Dnia Osób Niepełnosprawnych

3 grudnia 2020 r.

Mikołajki - uroczystości klasowe

4 grudnia 2020 r.

Międzynarodowy Dzień Wolontariatu.

5 grudnia 2020 r.

Tradycje Bożego Narodzenia kl. I –VIII
Quiz – Jaka to kolęda?
Konkurs szopek

22 grudnia 2020 r.

Turniej tabliczki mnożenia dla klas III – IV

27 stycznia 2021 r.

Tydzień ekologiczny

1- 5 marca 2021 r.

Drzwi otwarte w ramach rekrutacji do klas pierwszych / wirtualny spacer po szkole

30 marca 2021 r.

Pasowanie na czytelnika kl. I w salach lekcyjnych

15 kwietnia 2021 r.

Tydzień profilaktyki

19 -23 kwietnia 2021r.

Obchody Święta Patrona połączone z Rocznicą Uchwalenia Konstytucji 3 Maja Konkurs poetycki, wycieczki tematyczne, quiz wiedzy na temat Patrona szkoły

30 kwietnia 2021 r.

Olimpiada dla przedszkolaków.

31 maja 2021 r.

Dzień Dziecka na wesoło.

1 czerwca 2021 r.

Zakończenie roku szkolnego 2020/2021 w klasach.
Klasy I-III
Klasy IV-VI
Klasy VII-VIII

25 czerwca 2021 r.