Stołówka
Szczegółowe informacje znajdują się w linku poniżej.
Informacja o obiadach w roku szkolnym 2025/2026 [.pdf, 703.75 kB]
Zgodnie z Regulaminem stołówki szkolnej [.pdf, 598.85 kB] rezygnację z obiadów oraz wszelkie nieobecności uczniów na obiadach należy zgłaszać do sekretariatu szkoły.
Jadłospis rok szkolny 2025/2026
Jadłospis 06.10 – 10.10.2025
Poniedziałek 06.10.2025
Zupa: Zupa pieczarkowa zabielana z groszkiem ptysiowym [1], [3], [7], [9]
Danie główne: Kluski leniwe z masłem, cukrem i cynamonem [1], [3], [7]
Dodatki: Kompot + mus owocowy.
Wtorek 707.10.2025
Zupa: Ogórkowa zabielana z ziemniakami [1], [7], [9]
Danie główne: Gulasz grecki z makaronem i surówką wiosenną [1], [3], [7], [9]
Dodatki: Kompot wieloowocowy, owoc.
Środa 08.10.2025
Zupa: Jarzynowa zabielana z ziemniakami [1], [7], [9]
Danie główne: Pałki kurczaka z ryżem i surówką z buraka [9]
Dodatki: Kompot
Czwartek 09.10.2025
Zupa: Barszcz ukraiński zabielana z ziemniakami [1], [7], [9]
Danie główne: pierogi z mięsem okraszone cebulką i ogórek kiszony [1], [3]
Dodatki: Kompot , owoc.
Piątek 10.10.2025
Zupa: Krupnik z kaszą jęczmienną [1], [7], [9]
Danie główne: Ryba w panierce z ziemniakami i surówka z pora.[1], [3], [4], [7], [9]
- Dodatki: Kompot4
Legenda do alergenów
[1] Zboża zawierające gluten
[2] Skorupiaki i produkty pochodne
[3] Jaja i produkty pochodne
[4] Ryby i produkty pochodne
[5] Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
[6] Soja i produkty pochodne
[7] Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
[8] Orzechy
[9] Seler i produkty pochodne
[10] Gorczyca i produkty pochodne
[11] Nasiona sezamu i produkty pochodne
[12] Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;
[13] Łubin i produkty pochodne
[14] Mięczaki i produkty pochodne
<