Stołówka
Zgodnie z Regulaminem stołówki szkolnej [.pdf, 598.85 kB] rezygnację z obiadów oraz wszelkie nieobecności uczniów na obiadach należy zgłaszać do sekretariatu szkoły.
Jadłospis 09.06.2025 r. – 13.06.2025 r.
Poniedziałek 09.06.2025r.
Wielowarzywna z ziemniakami i zieleniną zabielana [1], [7], [9]
Pierogi z serem w polewie jogurtowej [1], [3], [7]
Kompot: porzeczka + jabłko + truskawka
Sok KUBUŚ
Wtorek 10.06.2025r.
Krupnik z kaszą jęczmienną, ziemniakami i zieleniną [1], [9]
Filet z kurczaka ze szpinakiem i fetą [7]
Makaron penne [1], [3]
Kompot: porzeczka+ jabłko + wiśnia
Środa 11.06.2025r.
Ziemniaczana z zieleniną zabielana [7], [9]
Makaron spaghetti z mięsem z łopatki wp. w sosie pomidorowym i żółtym serem [1], [3], [7]
Kompot jabłko, gruszka, porzeczka
Jabłko
Czwartek 03.04.2025r.
Pomidorowa z ryżem zabielana [1], [7], [9]
Wołowina we własnym sosie
Kopytka [1], [3]
Surówka z ogórka kiszonego z marchewką
Kompot: jabłko + aronia + truskawka
Piątek 04.04.2025r.
Kalafiorowa z zacierką zabielana [1], [3], [7], [9]
Ryba w cieście [1], [3], [4]
Młode ziemniaki z koperkiem
Surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem
Kompot: jabłko + truskawka + porzeczka
Mus owocowy
Legenda do alergenów
[1] Zboża zawierające gluten
[2] Skorupiaki i produkty pochodne
[3] Jaja i produkty pochodne
[4] Ryby i produkty pochodne
[5] Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
[6] Soja i produkty pochodne
[7] Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
[8] Orzechy
[9] Seler i produkty pochodne
[10] Gorczyca i produkty pochodne
[11] Nasiona sezamu i produkty pochodne
[12] Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;
[13] Łubin i produkty pochodne
[14] Mięczaki i produkty pochodne
<