Stołówka
UWAGA
Harmonogram wpłat oraz koszt obiadów za okres od stycznia do czerwca 2025 r. zostanie podany na początku stycznia.
Prosimy nie wpłacać za obiady „styczniowe” w grudniu.
Obiady będą wydawane od dnia 7 stycznia2025 r.
Zgodnie z Regulaminem stołówki szkolnej [.pdf, 598.85 kB] rezygnację z obiadów oraz wszelkie nieobecności uczniów na obiadach należy zgłaszać do sekretariatu szkoły.
Jadłospis 10.02.2025 r. - 14.02.2025 r.
Poniedziałek 10.02
Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami [9]
Kluski leniwe z masłem i cynamonem [1], [3], [7]
Kompot: porzeczka + jabłko + truskawka
Wtorek 11.02
Marchewkowa z zacierką [1], [3], [9]
Kotlet mielony z łopatki wieprzowej [1], [3]
Ziemniaki
Fasolka szparagowa z masełkiem [7]
Kompot: porzeczka+ jabłko + wiśnia
Środa 12.02
Pomidorowa z makaronem zabielana [1], [3], [7], [9]
Filet z kurczaka w sosie curry [1], [7]
Ryż
Jabłko
Kompot z owoców leśnych
Czwartek 13.02
Ogórkowa z ziemniakami zabielana [1], [7], [9]
Pierogi z mięsem okraszone cebulką [1], [3]
Kompot: jabłko + aronia + truskawka
Piątek 14.02
Ryżanka na rosole z zieleniną [9]
Ryba filet z mintaj w panierce [1], [3], [4]
Ziemniaki
Surówka
Kompot: jabłko + truskawka + porzeczka
Legenda do alergenów
[1] Zboża zawierające gluten
[2] Skorupiaki i produkty pochodne
[3] Jaja i produkty pochodne
[4] Ryby i produkty pochodne
[5] Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
[6] Soja i produkty pochodne
[7] Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
[8] Orzechy
[9] Seler i produkty pochodne
[10] Gorczyca i produkty pochodne
[11] Nasiona sezamu i produkty pochodne
[12] Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;
[13] Łubin i produkty pochodne
[14] Mięczaki i produkty pochodne
<