Stołówka
Zgodnie z Regulaminem stołówki szkolnej [.pdf, 598.85 kB] rezygnację z obiadów oraz wszelkie nieobecności uczniów na obiadach należy zgłaszać do sekretariatu szkoły.
Jadłospis 26.05.2025r.- 30.05.2025r.
Poniedziałek 26.05.2025r.
Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami [1], [9]
Makaron z białym serem i cynamonem [1], [3] , [7]
Kompot: porzeczka + jabłko + gruszka
JABŁKO
Wtorek 27.05.2025r.
Barszcz czerwony ukraiński z ziemniakami [1], [9]
Filet z indyka w sosie słodko - kwaśnym
Ryż [1]
Kompot: porzeczka + jabłko + wiśnia
Środa 28.05.2025r.
Rosół z makaronem i zieleniną [1], [3], [9]
Pulpet z mięsa z łopatki wp. w sosie koperkowym [1], [3], [7]
Surówka z marchewki, jabłka i jogurtu [7]
Ziemniaki z masełkiem [7]
Kompot z owoców leśnych
Sok KUBUŚ
Czwartek 29.05.2025r.
Żurek na białej kiełbasie zabielany [1], [7]
Wołowina w sosie własnym
Kluski śląskie [1], [3]
Surówka z buraczków z masełkiem na ciepło
Kompot: jabłko + aronia + truskawka
Piątek 30.05.2025r.
Pomidorowa z makaronem zabielana [1], [3], [7], [9]
Ryba w cieście [1], [3], [4]
Ziemniaki z masełkiem [7]
Surówka z kiszonego ogórka z marchewką i jabłkiem
Kompot: aronia + jabłko + śliwka
Wafel GRZESIEK
Legenda do alergenów
[1] Zboża zawierające gluten
[2] Skorupiaki i produkty pochodne
[3] Jaja i produkty pochodne
[4] Ryby i produkty pochodne
[5] Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
[6] Soja i produkty pochodne
[7] Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
[8] Orzechy
[9] Seler i produkty pochodne
[10] Gorczyca i produkty pochodne
[11] Nasiona sezamu i produkty pochodne
[12] Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;
[13] Łubin i produkty pochodne
[14] Mięczaki i produkty pochodne
<