Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Stołówka

UWAGA

Harmonogram wpłat oraz koszt obiadów za okres od stycznia do czerwca 2025 r. zostanie podany na początku stycznia.

Prosimy nie wpłacać za obiady „styczniowe” w grudniu.

Obiady będą wydawane od dnia 7 stycznia2025 r.

[.pdf, 388.23 kB]

Zgodnie z  Regulaminem stołówki szkolnej [.pdf, 598.85 kB]  rezygnację z obiadów oraz wszelkie nieobecności uczniów  na obiadach należy zgłaszać do sekretariatu szkoły.


 

 

Jadłospis

JADŁOSPIS 

07.01.2025 - 10.01.2025

 

Alergeny

PONIEDZIAŁEK

 

 

Dzień Wolny od Zajęć Dydaktycznych

 

 

 

 

 
  
  

WTOREK 

 
Zupa z fasoli szparagowej z ziemniakami            1,9                            

Makaraon świderki z sosem truskawkowym

1, 3

kompot

 
  

ŚRODA 

 

Krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami

1

Kasza bulgur, buraczki

 

Schab w sosie własnym

 

Kompot

 

CZWARTEK 

 

Zupa pomidorowa z makaronem zabielana

1, 3, 7, 9

Ryż

 

Potrawka z kurczaka

7, 9

Kompot

 
  

PIĄTEK

 
Zupa kalafiorowa z zacierką zabielana 1,3, 7, 9

Ziemniaki

 

Paluszki rybne 

1, 3, 4
Surówka 
kompot 

 

JADŁOSPIS 

13 - 17.01.2025

Alergeny

PONIEDZIAŁEK

7
Zalewajka z ziemniakami1, 3, 7

Kluski leniwe

 
kompot 

WTOREK 

 
Zupa szczawiowa z ryżem i jajkiem3, 7, 9
Spagetti makaron z mięsem wieprzowym i żóltym serem1, 3, 7

kompot

 
  

ŚRODA 

 
Zupa kasza manna na rosole9
Indyk w sosie słdko kwaśnym 

Ryż

 
Kompot 

CZWARTEK

 
Barszcz czerwony z ziemniakami, zabielany1, 7, 9
Wołowina w sosie własnym 1
kasza bulgur 

surówka

 
kompot 

PIĄTEK 

 
Marchwiowa z zacierką 1, 3, 9
Ryba w cieście1, 3, 4
ziemniaki 
surówka 
kompot 

 

 

               

 

               

 

 

 

Legenda do alergenów

[1] Zboża zawierające gluten
[2] Skorupiaki i produkty pochodne
[3] Jaja i produkty pochodne
[4] Ryby i produkty pochodne
[5] Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
[6] Soja i produkty pochodne
[7] Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
[8] Orzechy
[9] Seler i produkty pochodne
[10] Gorczyca i produkty pochodne
[11] Nasiona sezamu i produkty pochodne
[12] Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;
[13] Łubin i produkty pochodne
[14] Mięczaki i produkty pochodne

 

<