KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Stołówka

Zgodnie z Regulaminem stołówki szkolnej rezygnację z obiadów oraz wszelkie nieobecności uczniów na obiadach należy zgłaszać do sekretariatu szkoły. 


Harmonogram wpłat oraz koszt obiadów w okresie IX - XII 2020 r.

  • wrzesień 2020 - 18 obiadów x 6,00 = 108,00 zł płatne do 10.09.2020 r.
  • październik 2020 - 21 obiadów x 6,00 = 126,00 zł płatne do 30.09.2020 r.
  • listopad 2020 - 20 obiadów x 6,00 = 120,00 zł płatne do 31.10.2020 r.
  • grudzień 2020 - 16 obiadów x 6,00 = 96,00 zł płatne do 30.11.2020 r.

Wpłaty należy dokonywać wyłącznie przelewem na konto szkoły

nr konta: 70 1560 0013 2030 6426 5000 0007

z podaniem na przelewie imienia i nazwiska dziecka, klasy oraz miesiąca, za który jest dokonywana wpłata


Jadłospis od 19.10 do 23.10.2020

[alergeny podawane są w nawiasach kwadratowych]

Poniedziałek

Zupa ziemniaczana z warzywami [1], [7], [9]
Pierogi z serem i sosem jogurtowym [1], [3], [7]
Kompot truskawkowy, mus owocowy

Wtorek

Zupa ryżowa na rosole z zieleniną [9]
Ziemniaki
Kotleciki drobiowo serowe [3], [7]
Marchewka gotowana z masłem [7]
Kompot porzeczkowy,
Actimel [7]

Środa

Zupa z zielonych warzyw z ziemniakami [9]
Kasza jęczmienna [1]
Gulasz z szynki wieprzowej w sosie własnym [1]
Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem zielonym i rzodkiewką
Kompot jabłkowo śliwkowy, gruszka

Czwartek

Zupa pomidorowa z kluseczkami zabielana [1], [3], [7], [9]
Pyzy śląskie z mięsem okraszone cebulką [1], [3]
Kapusta gotowana zasmażana [1]
Kompot truskawka- agrest
Rogal maślany [1], [3], [7], [11]

Piątek

Zupa ogórkowa z ziemniakami zabielana [1], [7], [9]
Ryż
Ryba w sosie pomidorowym z warzywami [1], [3], [4], [9]
Kompot agrest – truskawka, mus owocowy

Legenda do alergenów

[1] Zboża zawierające gluten
[2] Skorupiaki i produkty pochodne
[3] Jaja i produkty pochodne
[4] Ryby i produkty pochodne
[5] Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
[6] Soja i produkty pochodne
[7] Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
[8] Orzechy
[9] Seler i produkty pochodne
[10] Gorczyca i produkty pochodne
[11] Nasiona sezamu i produkty pochodne
[12] Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;
[13] Łubin i produkty pochodne
[14] Mięczaki i produkty pochodne