Stołówka
Szczegółowe informacje znajdują się w linku poniżej.
Informacja o obiadach w roku szkolnym 2025/2026 [.pdf, 703.75 kB]
Zgodnie z Regulaminem stołówki szkolnej [.pdf, 598.85 kB] rezygnację z obiadów oraz wszelkie nieobecności uczniów na obiadach należy zgłaszać do sekretariatu szkoły.
Jadłospis rok szkolny 2025/2026
Jadłospis 20.10 – 24.10.2025
Poniedziałek 20.10.2025
Zupa: Ogórkowa zabielana z ziemniakami [1],[7],[9]
Danie główne: Pierogi z jabłkiem, brzoskwinią i sosem jogurtowym [1], [3],[7]
Dodatki: Kompot owocowy + owoc
Wtorek 21.10.2025
Zupa: Rosół z makaronem [1], [3], [9]
Danie główne: Podudzia z kurczaka z ziemniakami i mizerią [3], [7]
Dodatki: Kompot owocowy + owoc
Środa 22.10.2025
Zupa: Ziemniaczana zabielana[1], [7],[9]
Danie główne: Wołowina po burgundzku z kluskami śląskimi i fasolą szparagową [1], [3], [7], [9]
Dodatki: Kompot owocowy, owoc
Czwartek 23.10.2025
Zupa: Czerwony barszcz rosołowy z makaronem[1], [3], [9]
Danie główne: Kofta z mielonej wieprzowiny z ryżem parabolicznym i mini marchewką [9], [3], [7]
Dodatki: Kompot owocowy
Piątek 24.10.2025
Zupa: Jarzynowa z zacierką [1], [3], [7],[9]
Danie główne: Ryba w panierce z ziemniakami i surówka z czerwonej kapusty[1], [3], [4], [7], [9]
Dodatki: Kompot owocowy, mus.
Legenda do alergenów
[1] Zboża zawierające gluten
[2] Skorupiaki i produkty pochodne
[3] Jaja i produkty pochodne
[4] Ryby i produkty pochodne
[5] Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
[6] Soja i produkty pochodne
[7] Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
[8] Orzechy
[9] Seler i produkty pochodne
[10] Gorczyca i produkty pochodne
[11] Nasiona sezamu i produkty pochodne
[12] Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;
[13] Łubin i produkty pochodne
[14] Mięczaki i produkty pochodne
<