Stołówka
UWAGA
Harmonogram wpłat oraz koszt obiadów za okres od stycznia do czerwca 2025 r. zostanie podany na początku stycznia.
Prosimy nie wpłacać za obiady „styczniowe” w grudniu.
Obiady będą wydawane od dnia 7 stycznia2025 r.
Zgodnie z Regulaminem stołówki szkolnej [.pdf, 598.85 kB] rezygnację z obiadów oraz wszelkie nieobecności uczniów na obiadach należy zgłaszać do sekretariatu szkoły.
JADŁOSPIS | |
07.01.2025 - 10.01.2025
| Alergeny |
PONIEDZIAŁEK
| |
Dzień Wolny od Zajęć Dydaktycznych |
|
|
|
| |
WTOREK | |
Zupa z fasoli szparagowej z ziemniakami 1,9 | |
Makaraon świderki z sosem truskawkowym | 1, 3 |
kompot | |
ŚRODA | |
Krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami | 1 |
Kasza bulgur, buraczki | |
Schab w sosie własnym | |
Kompot | |
CZWARTEK | |
Zupa pomidorowa z makaronem zabielana | 1, 3, 7, 9 |
Ryż |
|
Potrawka z kurczaka | 7, 9 |
Kompot | |
PIĄTEK | |
Zupa kalafiorowa z zacierką zabielana 1,3, 7, 9 | |
Ziemniaki |
|
Paluszki rybne | 1, 3, 4 |
Surówka | |
kompot |
JADŁOSPIS | |
13 - 17.01.2025 | Alergeny |
PONIEDZIAŁEK | 7 |
Zalewajka z ziemniakami | 1, 3, 7 |
Kluski leniwe | |
kompot | |
WTOREK | |
Zupa szczawiowa z ryżem i jajkiem | 3, 7, 9 |
Spagetti makaron z mięsem wieprzowym i żóltym serem | 1, 3, 7 |
kompot | |
ŚRODA | |
Zupa kasza manna na rosole | 9 |
Indyk w sosie słdko kwaśnym | |
Ryż | |
Kompot | |
CZWARTEK | |
Barszcz czerwony z ziemniakami, zabielany | 1, 7, 9 |
Wołowina w sosie własnym | 1 |
kasza bulgur | |
surówka | |
kompot | |
PIĄTEK | |
Marchwiowa z zacierką | 1, 3, 9 |
Ryba w cieście | 1, 3, 4 |
ziemniaki | |
surówka | |
kompot |
Legenda do alergenów
[1] Zboża zawierające gluten
[2] Skorupiaki i produkty pochodne
[3] Jaja i produkty pochodne
[4] Ryby i produkty pochodne
[5] Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
[6] Soja i produkty pochodne
[7] Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
[8] Orzechy
[9] Seler i produkty pochodne
[10] Gorczyca i produkty pochodne
[11] Nasiona sezamu i produkty pochodne
[12] Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;
[13] Łubin i produkty pochodne
[14] Mięczaki i produkty pochodne
<