Stołówka
Szczegółowe informacje znajdują się w linku poniżej.
Informacja o obiadach w roku szkolnym 2025/2026 [.pdf, 703.75 kB]
Zgodnie z Regulaminem stołówki szkolnej [.pdf, 598.85 kB] rezygnację z obiadów oraz wszelkie nieobecności uczniów na obiadach należy zgłaszać do sekretariatu szkoły.

Jadłospis rok szkolny 2025/2026
Jadłospis od 03.11.2025 do 07.11.2025
Poniedziałek 03.11.2025
Zupa: Barszcz ukraiński zabielany z ziemniakami [1], [7]
Danie główne: Pampuchy z sosem truskawkowym [1], [3]
Dodatki: Kompot + owoc
Wtorek 04.10.2025
Zupa: Rosół z makaronem [1], [3], [9]
Danie główne: Filet z kurczaka na chrupko z ziemniakami i marchewka z groszkiem. [1], [3], [7], [11]
Dodatki: Kompot + actimel
Środa 05.11.2025
Zupa: Krupnik z kaszą [1], [9]
Danie główne: Karczek w sosie własnym z kopytkami i buraczkami. [1], [3]
Dodatki: Kompot + owoc
Czwartek 06.11.2025
Zupa: Pomidorowa zabielana z ryżem [1], [7], [9]
Danie główne: Pieczone pałki kurczaka z ziemniakami i fasolą szparagową.
Dodatki: Kompot + owoc
Piątek 07.11.2025
Zupa: Krem marchewkowo/dyniowy [1], [7]
Danie główne: Ryba z ziemniakami i surówką z pora [4], [9]
Dodatki: Kompot + mus.
Legenda do alergenów
[1] Zboża zawierające gluten
[2] Skorupiaki i produkty pochodne
[3] Jaja i produkty pochodne
[4] Ryby i produkty pochodne
[5] Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
[6] Soja i produkty pochodne
[7] Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
[8] Orzechy
[9] Seler i produkty pochodne
[10] Gorczyca i produkty pochodne
[11] Nasiona sezamu i produkty pochodne
[12] Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;
[13] Łubin i produkty pochodne
[14] Mięczaki i produkty pochodne
<
