Stołówka
Szczegółowe informacje znajdują się w linku poniżej.
Informacja o obiadach w roku szkolnym 2025/2026 [.pdf, 703.75 kB]
Zgodnie z Regulaminem stołówki szkolnej [.pdf, 598.85 kB] rezygnację z obiadów oraz wszelkie nieobecności uczniów na obiadach należy zgłaszać do sekretariatu szkoły.

Jadłospis rok szkolny 2025/2026
Jadłospis 24.11 – 28.11.2025
Poniedziałek 24.11.2025
Zupa: Ogórkowa zabielana z ziemniakami [1], [7], [9]
Danie główne: Leniwe z cynamonem i cukrem [1], [[3], [7]
Dodatki: Kompot + owoc
Wtorek 25.11.2025
Zupa: Jarzynowa zabielana z ziemniakami [1], [7], [9]
Danie główne: Pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym z makaronem i surówka [1], [3], [9]
Dodatki: Kompot + owoc
Środa 26.11.2025
Zupa: Kalafiorowa zabielana z ziemniakami [1], [7], [9]
Danie główne: Gulasz wieprzowy z kaszą bulgur i ogórkiem kiszonym [1], [7], [10]
Dodatki: Kompot + mus owocowy
Czwartek 27.11.2025
Zupa: Rosół z makaronem [1], [3], [9]
Danie główne: Pałki kurczaka z ziemniakami i mizerią [7]
Dodatki: Kompot + owoc
Piątek 28.11.2025
Zupa: Pieczarkowa z makaronem [1], [3], [7], [9]
Danie główne: Ryba po grecku z ziemniakami [4], [9]
Dodatki: Kompot + actimel [7]
Legenda do alergenów
[1] Zboża zawierające gluten
[2] Skorupiaki i produkty pochodne
[3] Jaja i produkty pochodne
[4] Ryby i produkty pochodne
[5] Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
[6] Soja i produkty pochodne
[7] Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
[8] Orzechy
[9] Seler i produkty pochodne
[10] Gorczyca i produkty pochodne
[11] Nasiona sezamu i produkty pochodne
[12] Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;
[13] Łubin i produkty pochodne
[14] Mięczaki i produkty pochodne
<
