Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Stołówka

 

[.pdf, 388.23 kB]

Zgodnie z  Regulaminem stołówki szkolnej [.pdf, 598.85 kB]  rezygnację z obiadów oraz wszelkie nieobecności uczniów  na obiadach należy zgłaszać do sekretariatu szkoły.


 

 

 

Jadłospis

Jadłospis 26.05.2025r.- 30.05.2025r.

Poniedziałek 26.05.2025r.

Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami  [1], [9]

Makaron z białym serem i cynamonem [1], [3] , [7]

Kompot: porzeczka + jabłko + gruszka

JABŁKO

Wtorek 27.05.2025r.

Barszcz czerwony ukraiński z ziemniakami [1], [9]

Filet z indyka w sosie słodko - kwaśnym

Ryż [1]

Kompot: porzeczka + jabłko + wiśnia

Środa 28.05.2025r.

Rosół z makaronem i zieleniną [1], [3], [9]

Pulpet z mięsa z łopatki wp. w sosie koperkowym [1], [3], [7]

Surówka z marchewki, jabłka i jogurtu [7]

Ziemniaki z masełkiem [7]

Kompot z owoców leśnych

Sok KUBUŚ

Czwartek 29.05.2025r.

Żurek na białej kiełbasie zabielany [1], [7]

Wołowina w sosie własnym

Kluski śląskie [1], [3]

Surówka z buraczków z masełkiem na ciepło

Kompot: jabłko + aronia + truskawka

Piątek 30.05.2025r.

Pomidorowa z makaronem zabielana  [1], [3], [7], [9]

Ryba w cieście [1], [3], [4]

Ziemniaki z masełkiem [7]

Surówka z kiszonego ogórka z marchewką i jabłkiem

Kompot: aronia + jabłko + śliwka

Wafel GRZESIEK

 

 

 

            

 

               

 

 

 

Legenda do alergenów

[1] Zboża zawierające gluten
[2] Skorupiaki i produkty pochodne
[3] Jaja i produkty pochodne
[4] Ryby i produkty pochodne
[5] Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
[6] Soja i produkty pochodne
[7] Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
[8] Orzechy
[9] Seler i produkty pochodne
[10] Gorczyca i produkty pochodne
[11] Nasiona sezamu i produkty pochodne
[12] Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;
[13] Łubin i produkty pochodne
[14] Mięczaki i produkty pochodne

 

<