Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Stołówka

Szczegółowe informacje znajdują się w linku poniżej.

Informacja o obiadach w roku szkolnym 2025/2026 [.pdf, 703.75 kB]

 

Zgodnie z  Regulaminem stołówki szkolnej [.pdf, 598.85 kB]  rezygnację z obiadów oraz wszelkie nieobecności uczniów  na obiadach należy zgłaszać do sekretariatu szkoły.


 

 

 

Jadłospis

Jadłospis rok szkolny 2025/2026

Poniedziałek 8.09

Zupa Marchewkowa z ryżem [9], [7]

Pierogi z serem i polewą jogurtową z cukrem wanilinowym [1], [3],[7]

Kompot porzeczka + jabłko + aronia

 Owoc śliwka

 

Wtorek 9.09

Rosół z makaronem z mąki durum [1], [3], [9]

Podudzia kurczaka zapiekane w ziołach + ziemniaki + mini marchew [9]

Kompot malina + jabłko +śliwka

 Owoc Jabłko

 

Środa 10.09

Żurek z białą kiełbasą zabielany z ziemniakami [1], [7], [9]

Gulasz wieprzowy z łopatki +  kasza bulgur + kiszony ogórek z cebulką [1]

Kompot jabłko+ jeżyna + truskawka

Owoc mus owocowy truskawka, jabłko, banan, marchew

 

Czwartek 11.09

Zupa pomidorowa zabielana z  makaronem [1], [9], [7], [3]

Kurczak gyros z ryżem parabolicznym + surówka wiosenna ( kapusta pekińska, ogórek świeży, rzodkiewka, natka pietruszki, koper)       [9], [1]

Kompot: jabłko +aronia +truskawka

Owoc gruszka

 

Piątek 12.09

Zupa pieczarkowa zabielana z makaronem  świderki[1], [3],[7], [9]

Ryba filet miruna+ ziemniaki + surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem [1], [3], [4]

Kompot: aronia+jabłko

Baton musli

 

            

 

               

 

 

 

Legenda do alergenów

[1] Zboża zawierające gluten
[2] Skorupiaki i produkty pochodne
[3] Jaja i produkty pochodne
[4] Ryby i produkty pochodne
[5] Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
[6] Soja i produkty pochodne
[7] Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
[8] Orzechy
[9] Seler i produkty pochodne
[10] Gorczyca i produkty pochodne
[11] Nasiona sezamu i produkty pochodne
[12] Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;
[13] Łubin i produkty pochodne
[14] Mięczaki i produkty pochodne

 

<