Stołówka
Szczegółowe informacje znajdują się w linku poniżej.
Informacja o obiadach w roku szkolnym 2025/2026 [.pdf, 703.75 kB]
Zgodnie z Regulaminem stołówki szkolnej [.pdf, 598.85 kB] rezygnację z obiadów oraz wszelkie nieobecności uczniów na obiadach należy zgłaszać do sekretariatu szkoły.

Jadłospis rok szkolny 2025/2026
Jadłospis od 08.12 – 12.12.2025
Poniedziałek 08.12.2025
Zupa: Jarzynowa zabielana z ziemniakami [1], [7], [9]
Danie główne: Makaron penne z sosem leczo i kiełbasą [1], [3], [9]
Dodatki: kompot + actimel
Wtorek 09.12.2025
Zupa: Szczawiowa z jajkiem i grzankami[1], [3], [7], [9]
Danie główne: Polędwiczki w sosie własnym z kaszą pęczak i bukietem warzyw [1], [9]
Dodatki: Kompot + jabłko
Środa 10.12.2025
Zupa: Ziemniaczana z boczkiem i cebulą [1], [7], [9]
Danie główne: Spaghetti z sosem bolognese z serem [1], [3]
Dodatek: Kompot + baton musli
Czwartek 11.12.2025
Zupa: Barszcz czerwony rosołowy z ziemniakami [1], [9]
Danie główne: Pierogi z mięsem okraszony cebulką [1], [3]
Dodatek: Kompot + mandarynka
Piątek 12.12.2025
Zupa: Marchewkowa z zacierką [1], [3], [9]
Danie główne: Filet z ryby panierowany z ziemniakami i surówka z kiszonego ogórka, cebuli z natką pietruszki [[4], [9], [10],
Dodatki: Kompot + mus
Legenda do alergenów
[1] Zboża zawierające gluten
[2] Skorupiaki i produkty pochodne
[3] Jaja i produkty pochodne
[4] Ryby i produkty pochodne
[5] Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
[6] Soja i produkty pochodne
[7] Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
[8] Orzechy
[9] Seler i produkty pochodne
[10] Gorczyca i produkty pochodne
[11] Nasiona sezamu i produkty pochodne
[12] Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;
[13] Łubin i produkty pochodne
[14] Mięczaki i produkty pochodne
<
